Zlecę piaskowanie elementów blacharskich |
Autor |
Wiadomość |
Tomekk
Patryk Mikiciuk
Pomógł: 5 razy Dołączył: 09 Sie 2004 Posty: 1748 Skąd: Sopot
|
Wysłany: 13-11-2017, 10:56 Zlecę piaskowanie elementów blacharskich
|
|
|
Szukam kogoś kto wypiaskuje nowe elementy nadwozia przed podkładowaniem - drzwi, pokrywy - są nowe ale leżaki magazynowe i mają trochę nalotów korozji. Chodzi o to aby nie niszcząc elementów usunąć tą powierzchowną korozję oraz fabryczny podkład. Na forum reklamowały się przynajmniej 2 firmy ale do jednej nie ma zupełnie kontaktu, druga nie odbiera telefonu |
_________________ Polskie Fiaty i inne graty:) |
|
|
|
|
zolwik
|
Wysłany: 13-11-2017, 16:44
|
|
|
Mały nalot aż szkoda do piachu, sodowanie ew mycie środkiem na bazie kwasu fosforowego |
_________________ Wsk 58'
Trabant 72'
N126B 75'
126p 82'
125p 82'
Nissan cherry 83'
N250 86’
Etz 150 91’
Fiat 126p 97’ Wrzos
|
|
|
|
|
waldek
Król Błota
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Sie 2004 Posty: 414 Skąd: Sopot
|
Wysłany: 16-11-2017, 10:20
|
|
|
Sprawdz w Pruszczu tego goscia od sodowania.
Ja robilem,stosuje rozne metody,polecam. |
_________________ _____________________________________
pozdrawiam
Waldek |
|
|
|
|
wojtx19
|
Wysłany: 12-03-2018, 13:12
|
|
|
Witam mam podobna sprawę jak Tomek.Jednak zakład z pruszcza za taka usluge chce 400zl/godz.Alternatywnym miejscem jest zakład z Chwarzna a tam 150/m2.
Tomek jeśli zrobiles juz te elementy to napisz gdzie i z jakim efektem? |
_________________ Stara motoryzacja |
|
|
|
|
Tomekk
Patryk Mikiciuk
|
Wysłany: 12-03-2018, 17:20
|
|
|
Piaskowałem (niestety) w warsztacie na Jasieniu. Już dawno mam złą opinię o tym warsztacie ale postanowiłem że zaryzykuję i dam im tą robotę. Wiedzieli że mają do czynienia z elementami poszycia, które po sodowanu miały pod fabrycznym podkładem rdzę więc trzeba to było tylko delikatnie zdjąć. Zarzekali się że będą robili z daleka tak aby nie poniszczyć. Niestety 2 sztuki drzwi zostały zniszczone. Nie polecam.
Lakiernik który robi mi auto w pobliżu ma warsztat gdy dowiedział się gdzie dałem te rzeczy do piaskowania nie przebierał w słowach więc opinii jakie wyrażał o lakierni proszkowej w Jasieniu nie będę powtarzał na forum. Jak najdalej od tych partaczy! |
|
|
|
|
wojtx19
|
Wysłany: 13-03-2018, 18:16
|
|
|
Tomek może czegos nie zrozumialem.Wydawalo mi się,ze chcesz te elementy dac do sodowania.Potrzebyje oczyscic jeden nowy element blacharski tzn podloge bagażnika do F126p.Myslalem żeby dac do sodowania poniewaz to sa cienkie blachy a piaskowanie może je zniszczyć.
Odnosnie tego zakładu na Jasieniu to dawałem im do piaskowania i malowania proszkowego elementy zawieszenia.Jestem zadowolony z efektow.
Odnosnie twojego przypadku to mogli Cie uprzedzić jaki może być efekt. |
_________________ Stara motoryzacja |
|
|
|
|
Tomekk
Patryk Mikiciuk
|
Wysłany: 13-03-2018, 22:18
|
|
|
wojtx19 napisał/a: | Tomek może czegos nie zrozumialem.Wydawalo mi się,ze chcesz te elementy dac do sodowania.Potrzebyje oczyscic jeden nowy element blacharski tzn podloge bagażnika do F126p.Myslalem żeby dac do sodowania poniewaz to sa cienkie blachy a piaskowanie może je zniszczyć.
Odnosnie tego zakładu na Jasieniu to dawałem im do piaskowania i malowania proszkowego elementy zawieszenia.Jestem zadowolony z efektow.
Odnosnie twojego przypadku to mogli Cie uprzedzić jaki może być efekt. |
Myślałem że sodowanie wystarczy. Było ok ale nowe elementy pod fabrycznym podkładem ukazały delikatną korozję. Sodowanie nie usuwa korozji tylko powłoki malarskie. Lakiernia została przeze mnie uprzedzona o tym że mają tego nie zniszczyć i tak mieli to zrobić ale niestety narobili roboty mojemu blacharzowi który teraz próbuje to prostować... |
|
|
|
|
jhosef
|
Wysłany: 15-03-2018, 13:07
|
|
|
Często korzystam z lakierni na Jasieniu.
Rzeczy niezobowiązujące można im dawać, Elementy zawieszenia itp. Jak coś bardziej wymagającego to bym odpuścił.
Ostatnio dawałem im trochę drobniejszych rzeczy to wad było dużo. Nie czepiałem się bo to osprzęt techniczny. |
|
|
|
|
Tomekk
Patryk Mikiciuk
|
Wysłany: 16-03-2018, 17:57
|
|
|
jhosef napisał/a: | Często korzystam z lakierni na Jasieniu.
Rzeczy niezobowiązujące można im dawać, Elementy zawieszenia itp. Jak coś bardziej wymagającego to bym odpuścił.
Ostatnio dawałem im trochę drobniejszych rzeczy to wad było dużo. Nie czepiałem się bo to osprzęt techniczny. |
Testuję teraz dwie inne lakiernie proszkowe. Rozmawiałem z ich właścicielami, mówili że na Jasieniu szef nie panuje nad biznesem i że pracownicy go tam generalnie oszukują stąd fatalna jakość prac i ceny z bani. Dam znać gdyż daliśmy im trochę elementów do pomalowania będę miał zdanie w przyszłym tygodniu. Jedna w tych nowych lakierni wygląda nowocześnie, mają nowe maszyny a szef siedzi w zakładzie więc jest szansa że nie partolą tak jak ludzie z Jasienia. |
|
|
|
|
|